Com cuidar la nostra pell

La nostra pell precisa d'una cura interna, a través d'una alimentació el més neta possible, i d'una cura externa, a través, per exemple, de la cosmètica natural.

Però han de ser aquests tractaments diaris? Sí, uns han de dur-se a terme diàriament, i altres en canvi, periòdicament, per exemple, cada quinze dies.

Tractaments diaris de la nostra pell

Com qualsevol ésser viu de la naturalesa, la pell necessita netejar-se, oxigenar-se, tonificar-se i alimentar-se, és a dir, s'ha de netejar, tonificar i nodrir.

  • Netejar:

Eliminar de la pell tots aquells elements hidrosolubles i liposolubles, és a dir, deixalles mediambientals que s'adhereixen a ella (pols, fum) i que taquen la nostra pell, a part de les deixalles metabòliques, suor i sèu.

Però quan ensabonem la pell, li treiem tot el greix i provoquem que es creï més grassa. Per aquest motiu, és preferible deixar de fer-lo durant una setmana, perquè es reconstrueixi i recuperi la seva suavitat i salut.

Llet netejadora

  • Estimular:

O tonificar, és provocar l'efecte fred, vasoconstrictor, és a dir, activar la circulació perifèrica. Amb això s'activa el metabolisme cel·lular (procés de nutrició i eliminació de metabòlits). D'aquesta manera la pell s'acaba de netejar, i estimula la producció d'oli protector.

Konjac natural

  • Nodrir:

És aportar a les cèl·lules de la dermis la seva alimentació necessària perquè funcioni correctament.

Com s'ha comentada a l'inici, la pell es nodreix des del seu interior, a través de l'alimentació i l'aigua que bevem, i des del seu exterior, a través de l'aire que respirem, i amb l'ajuda, per exemple, d'olis vegetals que són molt rics en vitamines.


Camelia

Tractaments periòdics

  • Protegir:

En aquest cas s'utilitzen cremes protectores que contràriament al que el seu nom indica, no protegeixen ni hidraten, sinó que actuen impedint la pèrdua d'aigua, en formar una barrera sobre la superfície impermeable.

Després de la dutxa cal tornar a hidratar la pell abans d'assecar-la.

Crema corporal

  • Exfoliar:

De manera natural, la nostra pell es desprèn de la capa superior de cèl·lules mortes, deixant al descobert una capa de cèl·lules noves i humides. Però aquest procés s'alenteix a mesura que envellim, acumulant cèl·lules mortes en l'epidermis i formant les conegudes arrugues.

Evitarem aquesta acumulació de cèl·lules mortes, estimulant la seva exfoliació o descamació.

Exfoliante

  • Regenerar:

En aquest cas aconseguim accelerar el procés de reproducció de les noves cèl·lules de l'epidermis, perquè es produeixi una contínua renovació de les diferents capes de la pell.

Aceite rosa mosqueta

  • Hidratar:

Al contrari del que es pugui pensar, es tracta no tant d'hidratar la pell perquè aquesta tingui major quantitat d'aigua, sinó de la major o menor facilitat de l'epidermis de retenir-la.

Crema hidratant

Sabies que…

  • La pell és el major òrgan del cos, sent la seva extensió en una persona adulta de 1,5 a 2 m².

Bibliografia

Leave a comment

Entreu


Categories